Kivilajit

Varpaisjärven musta

Varpaisjärven musta on tyylikäs tasalaatuinen graniitti. Puhdas väri ja häikäisevä kiilto ovat tämän kiven parhaita ominaisuuksia.

Kurun Harmaa

Vaalea kivilaji Tampereen lähistöltä, Kurusta. Kurun harmaa on kaunista kaikissa muodoissaan; louhittuna, hakattuna, mattahiottuna ja kiillotettuna. Kurun harmaa on erittäin korkealaatuista ja kestävää kiveä, jonka ominaisuudet säilyvät isältä pojalle.

Ylämaan spektroliitti

Ylämaan spektroliitti, jota nimensä mukaan louhitaan Ylämaan louhimoilta, on todella upeaa tummaa kiveä. Se on täynnä erikokoisia ja erivärisiä spektroliittikiteitä, jotka erityisesti hiotussa pinnassa kiiltelevät kauniisti. Kuten jo todettu, spektroliittikivi on kiiltäväksi hiottuna parhaimmillaan.

Mäntsälän Punainen

Mäntsälän punainen, josta käytetään myös nimeä Aurora, on nykyisin suosituin hautakivissä käytettävä kivilaji. Kivessä punaisen ja mustan sävyt sekoittuvat upeasti muodostaen mitä erilaisempia kuvioita. Hienot kuviot tekevät mäntsäläläisestä kivestä taideteoksen sinällään. Mäntsälän punainen on parhaimmillaan hiottuna, jolloin sen loimukuviot pääsevät täysin oikeuksiinsa, mutta myös sivujen louhintaa voidaan vilpittömästi suositella.

Ylämaan vihreä

Ylämaan vihreä on melko tumma vihertävä kivilaatu. Se koostuu kauniista pienistä pyöreistä vihertävistä kiteistä. Upeimmillaan kiiltävänä tai mattahiottuna, jolloin kivi on sävyltään hieman vaaleampi.

Oulaisten ruskea

Ruskean graniitin kiteet ovat keskikokoisia ja melko tumman ruskeita. Se on laadukasta tasalaatuista kiveä, luonnonläheistä ja hillittyä. Peruskiveä kuitenkin omalla kauniilla vivahteellaan. Voidaan työstää mihin muotoon tahansa.

Ristijärven harmaa

Ristijärven harmaa on laadukasta kiveä, joka Kurun harmaasta poiketen koostuu hieman suuremmista kiteistä. Väriltään Ristijärvi on selkeämpi yhdistelmä mustia, harmaita ja valkoisia kiteitä, kun taas Kurun harmaa on enemmänkin tasaista harmaan väristä massaa. Kivi on parhaimmillaan hiottuna tai louhittuna.

Taivassalon punainen

Taivassalon punainen on punertava, ehkä kuitenkin hieman vaaleanpunainen kivilaatu, joka koostuu kohtalaisen suurista mustista ja punaisista kiteistä. Laadukasta kiveä, joka toimii upeasti kaikilla käsittelymuodoilla.

Vehmaan punainen

Kiinteärakeinen, puhtaan punainen kivilaatu. Sävy on tummempi ja kiteet pienempiä kuin Taivassalon punaisessa kivessä. Suosittu perinteinen kivilaatu, joka kiiltää kauniisti ja lohkeaa hienosti.

Karjalan punainen

Hieman rapakiveä muistuttavaa kiveä, joka koostuu puhtaasti pallonomaisista kiteistä. Kivi on väriltään puna-ruskeaa pyöreine kuvioineen. Kivilajia käytetään harvakseltaan hautakivissä, mutta parhaimmillaan kivi itsessään on melkoinen taideteos. Sävyt ja kuviot pääsevät oikeuksiinsa hiotulla pinnalla.

Pohjolan Loimu

Pohjolan Loimu on harmaasävyinen loimukuvioinen kivilaji, jota louhitaan Varpaisjärveltä. Kaunis kuviointi tekee jokaisesta muistomerkistä yksilöllisen, mutta jättää yleisilmeen kuitenkin rauhalliseksi ja ”utuiseksi”. Kivilaji on ehdottomasti parhaimmillaan hiottuna tai mattahiottuna.

Savon Helmi

Savon Helmi on hillityn juovikas lilaan taipuva tumma kivilaji. Kiveä louhitaan Rauravaarasta. Tyylikäs ja persoonallinen kivi, joka kuviointinsa ja tumman sävynsä puolesta on parhaimmillaan hiottuna.